ЦСКА гостува на Славия днес от 17:45 часа в столичния квартал „Овча купел“. Двубоят е втори за армейците през пролетта след засечката срещу Локо Сф (1:1) и първи за белите.

Тимът, воден от Стойчо Младенов, ще спира черна серия от 5 шампионатни гостувания и общо 9 поредни двубоя извън „Българска армия“ без успех.

Златомир Загорчич, който няма да бъде край тъч линията заради наказание, ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми. Контузени са Емил Стоев, Камело Нгуена и Мартин Атанасов, а наказани – Емил Виячки и Светослав Вуцов, пише "Тема:Спорт".

Именно отсъствието на младия страж означава, че под рамката на белите ще застане 45-годишният Георги Петков. Все още не е ясно и дали навреме ще бъдат уредени документите на новото попълнение от Беларус Никита Николаевич. Дебют ще запише испанският нападател Йон Бакеро.

Стойчо Младенов пък ще трябва да реди състава си без Федерико Варела, който продължава да лекува травма. Както „Тема Спорт“ вече писа, той умува за халфовата линия, която се представи много слабо срещу Локомотив. Аут от нея е наказаният Жеферсон.

Твърде вероятно е от първата минута да не стартира и някой измежду Кери и Юга. При такъв вариант Кох ще си партнира с Матей в ядрото на ариергарда, а Лам ще бъде изтеглен в средата на терена, където титуляр ще е Карло Мухар.